Nya trender inom växtbelysning

Älskar du växter så har du säkert behövt tänka både en och två gånger på det här med växtbelysning. På sommaren brukar det inte vara något bekymmer men så fort hösten gör sitt antågande minskar antalet naturliga soltimmar och du behöver finna andra lösningar på det här med växternas behov av ljus. Som tur är har det kommit mängder med olika, nya, lösningar på den frågan. Vi berättar mer om olika växtbelysningslösningar.

Brett utbud

När det gäller nya trender inom växtbelysning ska man ha i åtanke att ljusmarknaden har förändrats. Med LED-belysnings intrång på marknaden har olika ljusalternativ mångdubblats. Detta gör det möjligt att erhålla unika lösningar för just ditt hem men samtidigt har utbudet blivit enormt.

Ha koll på ditt ljusspektrum

När du ska införskaffa rätt växtbelysning för dina växter så kan det vara bra att ha koll på olika saker. Dels naturligtvis vilka växter du har. Vissa växter behöver mer ljus än andra. Det är här ljusspektrumet kommer in. Det är enbart en viss del av det totala ljusspektrumet som vi människor kan se. Det innebär att det finns ljus som finns men som vi naturligt missar. För växter som är så beroende av ljus är behovet lite annorlunda än för oss människor. I olika faser av deras växtlighet behöver de ta del av olika ljus från ljusspektrumet. Det kan därför vara helt avgörande vilken typ av ljus du erbjuder dina växter.

Kan man inte använda en vanlig lampa?

Att erbjuda en vanlig bordslampa som ljus för sina växter kan vara bättre än inget ljus alls men är egentligen inte att rekommendera. Numer finns det ljusalternativ som erbjuder skräddarsydda lösningar, både när det gäller ljus men även form och design. Läs gärna på vad dina växter behöver för ljus. Vissa mår väldigt bra ifall du blandar exempelvis både kallvitt och varmvitt ljus.

Lycka till!