Vissa webbhotell är bättre än andra – konsten att välja rätt

Din nya hemsida är inte komplett utan ett utrymme på en server där din sida kan hostas. Det är här som webbhotell kommer in i bilden. Det är först när du har köpt ett webbhotell som besökarna har möjligheten att klicka sig in på din hemsida, och med det i åtanke vill du inte skippa att eftersöka en generös webbhotellsleverantör. Nedan ska vi bland annat gå in på ämnet kring hur ett imponerande webbhotell bör fungera och hur du vet att du har hittat rätt.

Börja ditt sökande efter det bästa webbhotellet

För att ta reda på vilket webbhotell som lever upp till alla dina förväntningar är det bäst att ta en titt på vad andra tycker. Du kan bland annat läsa recensioner från nöjda kunder eller vända dig till en topplista som ger dig en överblick av populära webbhotell. Du hittar dessa topplistor på diverse jämförelsesajter, och här ser du allt som varje webbhotellsleverantör erbjuder – svart på vitt.

Vad du bland annat får reda på när du jämför olika webbhotell är hur stort hemsideutrymme som finns tillgängligt, utrymme per mejlkonto, om det finns ett virus- och skräppostfilter samt huruvida backup sker dagligen eller inte. Samtidigt får du reda på mer kring upptiden och vad andra kunder har att säga om tjänsten.

Att ta hänsyn till när du jämför webbhotell

Du ska gärna kontrollera om webbhotellsleverantören regelbundet tar backup på sidan. En backup ser till så att allting sparas om du skulle råka radera delar av hemsidan eller om något annat problem skulle uppstå. Upptiden är också viktig då detta syftar på det tidsintervallet då besökare kan ta sig till din hemsida. Underhåll, uppdateringar och dylikt påverkar upptiden, men du vill gärna satsa på en variant med en 99 % upptid. När du ändå är i farten kan du dessutom försäkra dig om att kundsupporten är lättillgänglig för att vara på den säkra sidan.

Lagringsutrymmet kan variera från ett webbhotell till ett annat, så även den här punkten bör du lägga lite extra fokus på. Du kommer också att vilja hålla reda på prestandan då detta bidrar till att sidan laddar fortare. En trög sida får många användare att lämna hemsidan innan de ens har kommit fram, så en hög prestanda är verkligen A och O när du väljer ut webbhotell.